Luonnonkosmetiikan paras kulmaväri -Zuii, Plume, Uoga Uoga, Lavera vai 100% Pure?

Luonnonkosmetiikan paras kulmaväri -Zuii, Plume, Uoga Uoga, Lavera vai 100% Pure?

marraskuu 2, 2018 0 By Minni

Meikkauksessa on mielestäni vain kaksi tärkeää osaa, meikkipohja ja kulmat. Muut meikin osa-alueet ovat tietysti kivoja ja mielenkiintoisia nekin, mutta ihon meikkaus ja kulmat luovat hyvän pohjan hyvälle meikille. Toki jos omaa luonnostaan täydellisen ja tasavärisen ihon sekä hienomuotoiset ja -väriset kulmakarvat, voi näistä meikkauksen peruselementeistä luistaa. Huomautettakoon, että en ole vielä sellaista ihmistä tavannut, jonka iho ja kulmat olisivat täydellisiä luonnontilassa. Joillekin tietysti riittää vähempi ja joku toinen tarvitsee vähän enemmän meikkiä (ja pinsettejä!) ideaaliin meikkipohjaan.

 

Oli pitkä aika jolloin en uskonut löytäväni luonnonkosmetiikan puolelta hyvää kulmatuotetta. Osasyyllinen olen minä itse, koska halusin juuri tietynlaisen tuotteen: sen piti olla kynä ja toisessa päässä harjaosa. Kun sitten juuri tietynlaista tuotetta ei sopivaan hintaan tuntunut löytyvän synteettisen kosmetiikan puoleltakaan, halusin antaa mahdollisuuden luonnonkosmetiikan kulmaväreille ja juuri niille kammoamilleni purkkikulmaväreille. Jostain syystä omien kulmien meikkaus tällaisilla tuotteilla ei tuntunut luontevalta ja erillinen sivellinkin ajatuksena ärsytti. Ihan nyt pikkuisen ihmetyttää mikähän siinäkin oikein oli… Nimittäin luonnonkosmetiikan kulmaväreistä löytyi ilahduttavan monta kelpo vaihtoehtoa. Niin, ja se tärkein mikä aina vaikeutti kulmakynäostoksia, sävyn piti tietenkin olla taupe, tai harmaanruskea, ruskeanharmaa, miksi nyt sävyä haluaakin kutsua. Lämpimän ruskeat ja jopa punertavat sävyt olivat (ja ovat) ehdoton nou nou. Monet kokeilemani kulmakynät jätän tästä testistä pois, koska niiden kokeiluista on jo aikaa, eivätkä ne muutenkaan olleet niin hyviä tai oikean värisiä, että olisin tarttunut niihin uudestaan. Tässä julkaisussa on siis vain hyviä tuotteita, mutta kyllä niissäkin eroja on ja paljon!

 

Testasin seuraavat tuotteet:

 

 

 

 

Purkkikulmavärien levitykseen käytin Kjaer Weisin kulmasivellintä, jotta sivellin ei vaikuttaisi lopputulokseen. Tuo sivellin on mukavan jämäkkä ja tarkka, joskin myös sen harjaosa on melko jämäkkä ja joskus häivytys olisi parempi tehdä vähän pehmeämmällä harjalla. Plumen kulmavärin mukana tuleva sivellin onkin paljon pehmeämpi ja sen harjaosa on ainakin omaa käyttöön miellyttävämpi, mutta sivellinosa taas voisi siinä olla hiukan vähemmän pehmeä ja taipuisa. Silläkin saa kuitenkin mainiosti levitettyä kulmavärin, mutta hassusti se ei ole paras ainakaan tuon Plumen kulmavärin levitykseen. Tästä myöhemmin lisää.

 

100% Pure:

Tämän kulmavärin purkki on kaikista suurin ja painavin, varmaankin lasipurkin takia. Hinta on noin 28,90€ (House of Organic) ja tuotetta purkissa 4,5 grammaa, joka on testin tuotteiden suurin määrä Laveraa lukuun ottamatta. Kilohinnaksi tulee 6422€/kg, jos se jotakin kiinnostaa.

Sävy näyttää purkissa täydellisen kylmältä harmaanruskealta ja näyttää samalta myös kulmissa. Väri levittyy erinomaisesti. Se ei ole liian tumma eikä liian vaalea. Ja se tärkein, ei tippaakaan lämmin tai punertava!

Koostumus on tarpeeksi pehmeää levittyäkseen hyvin, mutta silti sillä saa skarpit kulmat halutessaan. Häivytettäessä harjalla väri pysyy hyvin paikallaan, eikä irtoile joistakin kohdista. Sanoisinko, että aika nappivalinta ihan mihin hetkeen vain, mutta erityisesti päiväkäytössä väri on täydellisen luonnollinen. Tästä tuotteesta ei vain keksi mitään pahaa, ellei purkin kultaista kasvikoristelua lasketa sellaiseksi (mustavalkoiseen mieltynyt esteetikko ei tykkää).

Vielä pitää sanoa, että tuote on vegaaninen ja koostumus kulmia (ja kulmakarvojen alla olevaa ihoa) hoitava. Risiiniöljy on muuten se luonnonkosmetiikan ainesosa, jolla monet ovat saaneet ripsiin ja kulmiin lisää pituutta ja tuuheutta. Jos ei luonnostaan ole kulmiltaan Frida Kahlo ja Leonid Breznev, jotka eivät välttämättä lisätuuheutta toivo, voi tällä tuotteella mahdollisesti saada tehostettua uusien runsaampien kulmien kasvua. 100% Pure on yksinkertaisesti täydellinen tuote, joka vielä pysyy koko päivän muuttumattomana. Mietin vain, että onneksi tuota nimeä ei tarvitse sanoa nettikaupoista tilatessa. Ei oikein ole suomalaisen suuhun sopiva tuotemerkki. Että jos nyt jotain negatiivista pitää keksiä 🙂

 

Plume:

Plume mainostaa erikseen kulmakarvojen kasvun edistämistä ja ainesosista löytyy ainakin sama risiiniöljy, mikä oli myös 100% Puressa. Ihan niin kauan en ole tuotetta käyttänyt, että osaisin sanoa juuta tai jaata tuohon, mutta voi olla, voi olla. Monet ovat risiiniöljyn ja pumpulipuikon kanssa saaneet huikeita tuloksia, mutta osa on pettynyt kovasti. Kaikki ei vain toimi kaikille valitettavasti. Huomautettakoon, että siinä missä 100% Puressa risiiniöljy oli ensimmäisenä INCI:ssä, on se Plumessa vasta kymmenentenä. Voi siis olla, että Plumen joku ainesosa toimii vastaavalla tavalla, mutta en sitä vain tiedä. (Näyttäisi kuitenkin siltä, että tuo risiiniöljy on se kasvua edistävä ainesosa.)

Plumessa ainetta on 4 grammaa, hinta 48€ (Naturelle) ja kilohinta siis jopa 12250€! Itse ostin tämän I love me -messuilta hintaan 20€ ja ilman tarjousta olisi saanutkin jäädä hyllyyn. Hintaan toki täytyy laskea myös hyvälaatuinen kaksipäinen sivellin, joka tulee tuotteen paketin mukana. Molemmat ovat kiiltävän hopeisina kauniita ja miellyttäviä käytössä. Kuten jo aiemmin sanoin, tarkempaan levitykseen käyttäisin kuitenkin vaikka Kjaer Weisin sivellinta, mutta häivyttäminen sujuu tällä Plumen siveltimellä hienovaraisemmin. Ja siveltimessäkään ei siis varsinaista vikaa ole, rehellisesti vain itse tykkään toisenlaisesta. Joillekin kulmakarvoille tällainen hiukan pehmeämpi sivellin voi olla ihan paikallaan, kuten erityisen tuuheille kulmille, joissa ohuiden viivojen tekeminen ja täyttäminen kestäisi ikuisuuden.

Jos sivellin on Plumella pehmeä, niin kyllä sama linja jatkuu tuotteen koostumuksessakin, koska se on melkein voidemainen. Tulee mieleen monet voidemaiset poskipunat ja siveltimen saa melko varmasti upotettua aineeseen (en kokeillut). Se voi olla toisen mielestä hyvä ja toisen mielestä ei niinkään. Itse sain tällä aina ihan ok lopputuloksen, mutta se hienoinen terävyys jäi puuttumaan. Joku joka haluaa utuisempaa kulmaväriä voi ilahtua tästä koostumuksesta, koska siveltimen jäljet saa todella helposti piiloon. Häivytyskin on todella helppoa ja pitää jopa olla varovainen, ettei häivyttäessä levitä väriä muuallekin.

Sävy näyttää purkissa aivan samalta kuin 100% Pure, mutta kulmissa Plumea tulee ehkä pehmeän koostumuksen takia käytettyä hiukkasen runsaammin ja sävystä tulee helposti vähän tummempi. Siinäkään ei kyllä ole mitään ongelmaa, sävy on ihan täydellinen silti. Ei yhtään lämpöa tai punaisuutta. Sopii varmasti jokaiselle maantienharmaalle suomalaiselle, kuten myös minulle.

Pieni miinus koskee tuotteen pysyvyyttä. Se ei nimittäin pysy täydellisenä päivän mittaan, joskin ihan hyvin. Voidemaisuus kostautuu siis tässä. Mikään ei varsinaisesti leviä, mutta jotenkin vain kulmat eivät näytä ihan samalta enää illalla. Voi olla, että se joka ei viivasuoria linjoja edes halua, tykkääkin tällaisesta, koska mistään suuresta muutoksesta ei ole kysymys. Itselläni on vielä kulmien kohdalta rasvoittuva (ja hikoileva!!) iho, joten voi olla että testaaja on vain vähän haastava. Plume on oikein hyvä tuote, mutta parempi ehkä kuivaihoiselle voidemaisen koostumuksensa takia.

 

Uoga uoga:

Tämä tuote aloitti koko kulmakarvavärien testailun ja ensimmäisenä tuotteena (kun en vielä ollut kokeillut muita) se oli erittäin hyvä. Kyseessä on eyeliner, joka sopii myös kulmiin. Sävy on selvästi tummempi ja ruskeampi kuin muissa kokeilemissani tuotteissa, mutta vielä ihan jees kylmää ruskeata etsivälle. Se ei kuitenkaan missään nimessä ole yhtä kylmä kuin 100% Pure, Plume tai Zuii, mutta oikein käyttökelpoinen iltakäyttöön vaalean sävyisille ihmisille ja monille myös päiväkäyttöön. Jos iho on tosi vaalea ja kulmatkin melko värittömät, kokeilisin kuitenkin ensimmäisenä jotakin muuta.

Uoga uoga on HALPA. Sen hinta on vain 12€ (Sistersbeauty) ja purkissa sisältöä 2,5 ml, mikä tekee litrahinnaksi 4800€. Uskaltaisin väittää, että vaaleat ihmiset käyttävät tuotetta niin maltillisesti, että se on todella riittoisa. Koostumus onkin testin tuotteista kaikista kovin sekä melko kuivakka ja jos etsii supertarkkaa lopputulosta, sen saa tällä ehdottomasti. Lopputulos myös pysyy täydellisesti.

Kuten sanoin jo, tämä tuote on eyeliner, joten sitä voi tietysti käyttää myös silmien rajaukseen. En ole muistaakseni koskaan rajannut silmiäni ruskealla, enkä ajatellut tehdä poikkeusta nytkään, mutta varovaisesti väitän tuotteella saavan mainiosti myös sumuisan silmämeikin. Jos en olisi kokeillut jotain parempaa kulmaväriä, varmasti väittäisin tätä tuotetta superhyväksi ja mahtavaksi, eikä siinä mitään vikaa olekaan, testaaja on vain hitusen liian vaalea, varsinkin kun sopivampaakin on tarjolla.

 

Zuii:

Zuii on testin ainoa kulmakynä ja se on testissä sen yleisen hehkuttamisen takia. Tuotteessa on väriä 0,4 grammaa (onko kukaan tajunnut tällaista huikeaa eroa purkkituotteen ja kynän välillä?!) ja kilohinta siis huikeat 50000€/kg! Itse kynä maksaa 20 euroa (Biodelly). Väri on hyvin samankaltainen kuin 100% Puressa ja Plumessa, oikein täydellinen TAUPE siis, mihin suosio varmasti perustuu.

Olin jo jonkun aikaa käyttänyt purkkikulmavärejä ja sivellintä kun aloin tätä kokeilla. Tuli kauhistus, olenko oikeasti käyttänyt aiemmin tällaisia!! Itse sävyssähän ei ole mitään vikaa, mutta levitys on yhtä erilaista kuin allekirjoituksen tekeminen paksulla tussilla ja laatumustekynällä. En aluksi edes tajunnut, että kärkeä voi käyttää kahdella tavalla:

Ylemmässä kuvassa tuotteen terävintä kärkeä käytetään kulmien ulkorajojen muotoiluun ja alemmassa kulmien täyttö tehdään koko kärjellä. En sitten tiedä kuinka kuluminen vaikuttaa tähän voiko tuotetta loppuun asti näin käyttää, mutta tällä tavalla kulmiin saa hiukan edes terävyyttä. Valitettavasti kynää saa painaa aika reilusti, jotta väriä tulee. Lopputulos on ihan kiva, mutta tämä jää itselläni viimeiseksi vaihtoehdoksi käyttää, koska hyvä lopputulos ei tule yhtä kätevästi kuin muilla tuotteilla.

Zuii on siis ihan hyvä niille jäärille, jotka tiukasti haluavat pitäytyä kynässä (vaikka tämä tarvitsee lisäksi kulmakarvaharjan), mutta muille suosittelen purkin ja siveltimen komboa.

 

Lavera:

Lavera on testissä hiukan samasta syytä kuin Zuiikin. Vertailu muihin koostumuksiin ja superhehkutettuihin tuotteisiin on tärkeää, jotta saadaan hyvä kokonaiskuva. Valitettavasti Lavera ei pärjää tässä testissä missään muussa osiossa kuin hinnaltaan. Hinta on 9,99€ (Ruohonjuuri) ja putkilossa ainetta 9 millilitraa. Litrahinta on siis 1110€/l ja se on testin edullisin tuossa mielessä, vaikka toki koostumus on ihan erilainen eikä ehkä ihan vertailukelpoinen.

Lavera on varmasti hyvä jos omat kulmat ovat tasaväriset tai peitettäviä aukkoja ei ole. Sävy Hazel Blonde on sopiva kylmänvaaleille, eikä ole yhtään punertava. Se on oikein mainio minkä tahansa vertailussa mainitun tuotteen päälle, mutta yksinään se ei käy kuin jo väriltään moitteettomiin kulmiin, jotka vain kaipaavat ojennusta.

Kuvassa sävy oikeastaan näyttää paljon paremmalta kuin luonnossa, koska ne pienet tuotteen jättämät aukot eivät juuri näy. Jos etsii todella luonnollista kulmäväriä, on Lavera ihan hyvä. Se ei vain ole oma juttuni, kuten ei Zuiikaan. Laveralla osa kulmasta on selvästi tummempi kuin joku muu osa ja koostumuksen takia tuotetta ei voi lisätä aukkokohtiin. Tuotteen lisäily joko saa aikaan suttua tai jo sen tummimman kohdan lisätummumista. Paikkansa sillä on kulmageelinä jonkun toisen tuotteen päällä, mutta jatkossa kun Lavera on loppunut, vaihdan johonkin värittömään kulmakarvageeliin. Laveraltahan löytyy myös sellainen versio.

 

Yhteenvetona täydellinen kulmaväri on löytynyt ja mikä parasta, se on luonnonkosmetiikkaa! Jos jotain voisi olla vielä paremmin, olisi se purkin ulkomuoto ja kotimaisuus, mutta kaikkeahan ei voi saada. Ihmettelen kuitenkin miten vaikeaa tuntuu olevan löytää useimmille suomalaisille sopiva taupesävyinen kulmaväri ja miksi siihen ei ole kukaan suomalainen luonnonkosmetiikan valmistaja tarttunut (kyllä, tämä on vinkki). Nyt sitä täydellistä suomalaista, tyylikästä kulmaväriä odotellessa suosin 100% Puren kulmaväriä ja todennäköisesti käytän muitakin testin tuotteita, koska mikään näistä ei ole huono ja suosin ekologisesti purkkien loppuun asti käyttämistä. Tässä kaikki tuotteet samassa kuvassa:

Näistäkin huomaa hyvin erot. Zuii, 100% Pure ja Plume ovat samansävyisiä, Uoga uoga taas tummempi. Koostumusten erot näkyvät myös. Zuiita on ollut vaikeaa saada tarttumaan paperiin, kun taas Plumea on tarttunut spaatteliin reippaammin pehmeän koostumuksen takia.

Voi olla, että jossakin vaiheessa tulee luonnonkosmetiikan kulmavärien vertailu osa 2, koska muutama mielenkiintoinen puuterimainen tuote on jo kiikarissa…