Edible Beauty -syötävää kosmetiikkaa?

Edible Beauty -syötävää kosmetiikkaa?

marraskuu 7, 2018 0 By Minni

Loppukesästä Naturelleen ilmestyi mielenkiintoinen uutuus -Edible Beauty, tuotesarja, jonka tuotteita voisi huoletta pistää myös suuhunsa (älä tee näin kuitenkaan!). Edible Beauty on australialainen luonnonkosmetiikkasarja ja sen tuotteista löytyy mm. Australiasta saatavia herkullisia ja erikoisia aktiiviaineita sekä AHA-happoja (alfahydroksihappo, hedelmähappo, ihoa kuoriva aine), kuten myös huumaavia tuoksuja, jotka toki sopivat sarjalle hyvin.

Tuotteet on pakattu tummanviolettiin miron-lasiin, joka edistää tuotteiden säilyvyyttä suojaamalla kosmetiikan ainesosia valolta. Tummat purkit olisivatkin ihanteelliset yleensäkin kosmetiikan säilyttämiseen ja jos tuote ei sellaisessa ole, kannattaa läpinäkyvä purkki pitää muuten visusti valolta suojassa, jotta sisältö pysyy mahdollisimman hyvänä.

Edible Beauty on luonnonkosmetiikan sarjana kohtuullisen edullinen, mutta ei toki lähelläkään suorastaan sikahalpaa Avrilia tai Mossaa (ja toki laatukin on ihan erilaista). Kokeilemani tuotteet kuitenkin ovat riittoisia, joten suhteessa ihan ok hinnaltaan mielestäni. Itsehän metsästän tuotteita aina tarjouksista, mitä toki suosittelen muillekin ”pihistäjille” kun uusista (ja mahdollisesti itselle sopimattomista ja käyttämättä jäävistä) tuotteista on kysymys.


Ostin ensin No. 1 Belle Frais Cleansing Milkin, vaikka puhdistusmaidot eivät ole koskaan tuntuneet ihan omalta. Käyttökokemuksena pitäisin eniten vaahtoputsareista, mutta koska olen huomannut niiden olevan sopimattomia itselleni (mahdollisesti muillekin, epäilen) uskalsin kokeilla tällaistakin. (Siitä parhaasta koostumuksesta lisää myöhemmin.)

Tässähän oli se huumaava tuoksu. Huumaavan IHANA tuoksu. Eipä edes tullut mieleen mitään yhtä omaan nenään sopivaa tuoksua, joten olin ihan myyty jo tuolla perusteella. Tuoksut ovat muutenkin minulle vähän ongelmallisia, joten on todella positiivista löytää hyvä tuoksu, joka ei ärsytä nenää, ihoa, silmiä yms. yhtään. Millainen se tuoksu sitten on? No, kaikessa yksinkertaisuudessaan hedelmäinen. INCIstä arvailisin tuoksun olevan sekoitus melonia, omenaa, mansikkaa, limeä ja appelsiinia. Muita ainesosia ovat muun muassa rohtosuopayrtti (Saponaria officinalis, käytetään vaikkapa pesuaineena), salisyylihappo (Salicylic acid, kuoriva, akneiholle sopiva ainesosa), kosteuttava glyseriini (Glycerin)ja kaiken pohjana on kookosöljy (Cocos nucifera oil). Hiukan tuo kookosöljy pelotti, koska monesti se saa ainakin oman aknen villiintymään, mutta ilmeisesti näin puhdistustuotteessa tämä ei toteutunut, onneksi.

Puhdistajana tuote on ihan hyvä, koska kevyt meikki lähtee näppärästi, mutta voimakkaammalle silmämeikille suosittelen erillistä silmämeikinpoistoainetta, koska pandaefekti on mahdollinen (tai pandathan ovat ihania, mutta ei ehkä tässä yhteydessä). Jos käytössä on ihollakin jokin paksumpi meikkivoide (esim. Joe Blasco) tai jopa ihomaali, ei tämä tuote ole paras mahdollinen valinta.

Putsarin hinta on 29€ Naturellessa ja putelin koko on 200 ml.


Vaikka kovasti olen himoinnut myös numeroja 2 ja 3, päädyin seuraavaksi kokeilemaan sarjan kasvovoidetta, koska seerumille ja kasvovoiteelle ei ollut tarvetta ostettaessa. Voide on nimeltään No. 4 Vanilla Silk Hydrating Lotion. Pumppupullossa on 50 ml ja sen hinta Naturellessa on 29€.

Voiteessa on muun muassa kookosöljyä (Cocos nucifera oil), kaakaovoita (Theobroma cacao), sheavoita (Butyrospermum parkii) ja muita öljyjä, mikä saakin miettimään tuotteen ”hydrating” nimeä. Yhdistän sanan hydrating ihan toisenlaisiin tuotteisiin, eikä tämä sitten toiminutkaan kuin muut hydrating-tuotteet. Tämä olisi selkeästi kaivannut lisäkosteutusta alle, eikä pelkkä kosteuttava kasvovesi riittänyt. Oikeastaan tämä teki sen pahimman mitä kookosöljy itselleni tekee, eli sai aknen esiin. Meni jonkin aikaa kunnes osasin yhdistää tuotteen aknen pahenemiseen ja syviin onteloisiin finneihin, mutta iho parani kun lopetin tuotteen käytön, mikä riitti itselleni todisteeksi. Uutta kokeilua en halunnut edes varmistukseksi tehdä. En siis suosittele tätä akneihoisille (=akneen taipuvalle iholle), mutta jos iho on normaali tai kuiva, tuote varmasti toimii paremmin, varsinkin jos käytössä on jokin superkosteuttava seerumi lisäksi.

Tässäkin tuotteessa on huumaava tuoksu, mutta valitettavasti ei yhtä hedelmäisen raikas. Tuoksusta tulee mieleen jokin joululeivonnainen, mikä ei sinänsä ole paha, mutta ei mitenkään itseäni säväyttävä ja tuoksu on muutenkin melko voimakas, joten tämä tuote ei jatkossa enää tule ostoslistalleni. Tämä jää muutenkin tasolle ihan kiva kokonaisuudessaan, mutta jollekin toiselle voi toki olla huipputuote. Kaikki kun on kiinni siitä omasta ihotyypistä ja omista mieltymyksistä.


Seuraavassa tuotteessa se hydrating-sana tulisikin olla ISOLLA. Soothe Me Balm kosteuttaa toisenkin voiteen edestä, vaikka tämän nimenä on itse asiassa balm, joka ei yleensä ole tällainen geelimäinen kosteuttaja. Missään nimessä kyseessä ei olekaan perinteinen balmi, vaan jonkinlainen kosteuttava, nopeasti ihoon imeytyvä ja rauhoittava tehotuote, johon tuotteen toinen ainesosa Aloe barbadensis leaf viittaakin. Hinta Naturellessa on 37€ ja purkin koko 50 ml.

Tässäkin ensimmäiseksi aistimukseksi tuli tuoksu, joka oli kurkku (Cucumus sativus oil). Kurkku on tuoreena todella raikas ja ihana, mutta itse yhdistän sen nykyään myös ikäviin asioihin. Jostakin syytä autossa pahoinvoinnista kärsineet lapset ovat aina syöneet kurkkua äskettäin… -puistatus-

Kun tuosta negatiivisesta mielleyhtymästä pääsee, huomaa itse tuotteen loistavuuden. Se imeytyy salamannopeasti (ei siis yhtään kuin muut balmit), jättää ihon kosteutetuksi ja selkeästi rauhoittaa. Tämä olikin hyvä apu iltaisin aknepunoitukseen. Käytin tätä illalla kosteusvoiteen asemasta (ja käytän edelleen), koska huomasin käytön jälkeen aamulla ihon olevan aina hyvin tasavärinen, sileä ja pehmeä.

Erityisesti alkuun hoitaessani aknea otsonoidulla oliiviöljyllä, joka yleensä tekee sivuoireena hiukan ärtyneen ihon, tehon huomasi huikeana. Kiristely ja hienoinen kirvely, kuivuminen ja hilseily katosivat aamuun mennessä, mikä oli ennenkokematonta minulle.

Kun sitten olin luopunut itselleni sopimattomasti voiteesta (ks. ed. tuote julkaisussa) ja aknekin vähän helpotti, aloin kuitenkin käyttää Avitcid-lääkevoidetta (tretinoiini) akneen, koska se tuo pitempiaikaisen ja huomattavasti suuremman avun. Avitcidin kanssa olisin ehkä voinut kokeilla Vanilla Silk -kosteusvoidettakin uudelleen, mutta en kuitenkaan niin halunnut tehdä. Sen sijaan Soothe Me Balm jäi käyttöön ja auttoi myös Avitcidin tekemään hentoon kuivuuteen (siitä ei koskaan tule kovin kummoista sivuvaikutusta minulle). Soothe Me Balm onkin nyt vakikäytössä iltavoiteena yhdessä kosteuttavan seerumin, kasvosuihkeen ja öljyn kanssa ja iho on kosteutetumman oloinen kuin koskaan. Voi olla, että talven tullessa ihonhoitoon pitää ottaa vähän järeämpää voidetta, mikä myös pitää kosteuden iholla, mutta tähän asti tämä yhdistelmä on ollut kaikista toimivin ja yksinkertaisesti loistava omalle iholle. Tätä ei siis voi kuin suositella!


Mikä sitten jäi kokonaiskuvaksi uudesta Edible Beautysta?

Tuotepakkaukset ovat omaa silmää miellyttäviä ja jos yksikin tuotesarjan tuotteista saa loistavan arvion, tekee se ainakin minut kiinnostuneeksi kokeilla muitakin tuotteita. Ehkä jatkossa vain syynään INCIt tarkemmin, jotta hutiostoja ei satu. Varmasti jonain päivänä testiin astuu ainakin No. 2 Citrus Rhapsody Toner Mist -kasvosuihke. Luminous Angel Drops Illuminating Serumia harkitsen, koska se sisältää taas sitä oman ihon inhoamaa (sinänsä hyvää ainesosaa) kookosöljyä, mutta kieltämättä sekin houkuttaa. No. 3 Exotic Goddess Ageless Serum taas voisi ainesosiltaan olla todella huipputuote, mutta katsotaan. Naturellessa kaikki sarjan tuotteet tuntuvat saaneen todella hyviä arvioita, joten ilmeisesti en ole ainoa jota sarja on kiinnostanut! Linkeistä pääsee Naturellen sivuille tutustumaan tarkemmin tuotteisiin. Edible Beauty on mielenkiintoinen lisä jo melko runsaaseen luonnonkosmetiikan tarjontaan Suomessa ja oikein hyvä lisä kaikin puolin.


Loppuun aiheeseen liittyviä estenomiopintojen kuulumisia:

Tein Edible Beautyn lanseerauksesta (Naturellen Facebook-sivuilla) markkinointiviestinnän videon, joka olikin ensimmäinen alusta loppuun asti tehty videoni ikinä. Mitenkään putkeen ei tuo tehtävä mennyt, koska kaksi alkuperäistä videota katosi tallennuksesta huolimatta! Viimeisenä iltana puhelimen Adobe Premiere Clip -sovelluksella tehty sai sitten kelvata kun en tietokoneella ja Photoshopin editorilla uskaltanut enää kolmatta kokeilla (epäilin ja epäilen katoamisen johtuneen tietokoneen liian pienestä muistista). Hyvästä arvosanasta häkeltyneenä uskaltaudun ehkä joskus tännekin jonkun videon jatkossa laittamaan 🙂

Naturelle ei ole missään kaupallisessa yhteistyössä julkaisun kanssa eikä Naturellella myöskään ole osuutta yllä mainitussa koulutehtävässä muuna kuin kohteena (heiltä ei ole kysytty siis eikä video ole julkinen). Naturelle tosin on meidän tämän vuoden estenomiopiskelijoiden haalarisponsorimme ja niistä estenomihaalareista varmaankin myöhemmin tulossa lisää juttua!