Oilixia ja Bybi Beauty -söpöilyä kerrakseen!

Oilixia ja Bybi Beauty -söpöilyä kerrakseen!

marraskuu 20, 2018 0 By Minni

Kokeilussa suloisia luonnonkosmetiikan tehotuotteita Oilixialta ja Bybiltä, pitkästi kerrottuna!

Johdanto söpöyteen ja pastelliväreihin

Selkeä trendi tuotteiden ulkoasuissa on lähivuosina ollut musta-valkoisuus, graafisuus ja harkittu visuaalisuus kaikissa hintaluokissa. Luksustuotetta ei välttämättä enää suoraan erota purkin ulkoasun perusteella, vaikka ennen musta on selkeästi viitannut kalliimpaan ja selektiiviseen kosmetiikkaan, perinteisinä esimerkkeinä vaikkapa tuosta Chanel ja Dior. Pikainen katsaus kosmetiikkaosastoille ja verkkokauppoihin todistaa korrelaation ulkoasussa ja hinnassa vähentyneen. Luksustuotteet ja laadukas sisältö voi olla monenlaisessa paketissa, kun taas halpa päivittäistuote saattaa näyttää kalliilta sisareltaan. Luksusta on nykyään tuotteen sisältö ja INCIt avautuvat yhä useammalle tavallisellekin kosmetiikan kuluttajalle. Helppoa luettavaa tuoteselosteet tuskin ovat kellekään ja pelkkä raaka-ainelista ei tietystikään kerro koko totuutta, mutta antaa toki hyvää osviittaa tuotteen laadusta ja toimivuudesta. On kuitenkin hyvä muistaa, että kaksi täsmälleen samanlaista INCIä ei välttämättä ole sama kuin kaksi identtistä sisältöä. INCI kertoo raaka-aineet, mutta ei reseptiä ja raaka-aineen määrästäkin vain järjestyksessä mitä on vähiten ja mitä eniten.

Pastellisävyt ovat joskus olleet suosittuja varsinkin tyttömäisissä päivittäistavaratuotteissa ja niillä on haluttu viitata tuotteen olevan tarkoitettu naisille. Nykyaikana (ainakin Suomessa) tällainen värien sukupuolijaottelu tuntuu hoopolta, mutta silti jokainen, jonka pitäisi tänäkin päivänä kertoa onko pastellinen tuote tytöille vai pojille, vastaa sen olevan mieluummin tytöille. Pastellisävyt nyt vain ovat niin söpöjä, mutta eipä nämä ole miehiltäkään kiellettyjä!

Pastellisävyisiä tuotteita onkin alkanut ilmestyä taas enenevässä määrin, mutta ei niistä oikein pastellinhuuruinen 80-luku tule mieleen. Päinvastoin, pastellit näyttävät oikein ajankohtaisilta ja nyt aikuinenkin voi taas olla samalla uskottava ja järjissään olevan näköinen, mutta käyttää pastellisävyjä jopa hiuksissa. Ihan en nyt sanoisi pastellien olevan uusi musta (siis mikään ei tule koskaan olemaan uusi musta!), mutta pastellien voittokulku on ehtinyt saavuttaa jopa mustavalkouskovaisen itseni. Balettitossupinkki, eli sellainen hiukan persikkainen hento vaaleanpunainen on ihana väri!

Olin silti hieman yllättynyt siitä, että kaappiini on ilmestynyt monta pastellista tuotetta tässä lähiaikoina, olivat ne kuinka sööttejä tahansa. (Mahdollisesti on ollut reippaita tarjouksia kehissä…) Kokeilussa on ollut australialaisen Oilixian ja brittiläisen Bybin tuotteita. Oilixialta olen testannut kohuttua Gummy Cleanseria ja Amazonian Cacay Facial Oil -öljyä, kun taas Bybiltä on ollut monitoimibalmi Babe Balm, kuoriva Prime Time ja naamiojauhe Detox Dust. Kaikki siis täysin eri tuotteita eri tarkoituksiin. Osa tuotteista on sellaisia, että ostaisin niitä uudelleen (tai olen jo ostanut), mutta ihan kaikki eivät pelkästään ihastuttaneet sisällöltään ja toimivuudeltaan. Täysin epäkelpo ei kuitenkaan ollut onneksi yksikään tuote, eikä mikään varmasti hukkaan mene.


Oilixia Amazonian Cacay Facial Oil -kasvoöljy (Jolie 58€)

Tämä kasvoöljy on tarkoitettu kuivalle tai normaalille iholle, mutta päätin valita silti tämän toisen Oilixian öljyn (Explorer Blend Facial Oil -kirkastava kasvoöljy) sijaan, koska ihossani oli tuolloin vähän kuivuutta ja tätä ei pidetty mitenkään superraskaana öljynä, vaan lupauksena oli ihon kirkastusta sekä hehkua ja sehän ei kuulosta yhtään hassummalta. Pääraaka-aineena on acai-öljy (caryodendron orinocense seed oil), jossa on valmistajan mukaan triplasti enemmän retinolia kuin ruusunmarjaöljyssä ja lisäksi öljy toimii antioksidanttina (retinoli hyvä, antioksidantti hyvä). Muita aineita ovat mm. aprikoosi- (prunus armeniaca kernel oil), manteli- (prunus amygdalus dulcis oil) ja useat muut öljyt sekä ihoa hoitava skvalaani (squalane). Ihossa esiintyy luonnostaan skvaleenia ja stabiilimpaa versiota skvalaania saadaan hydrogenoimalla skvaleenia. Tässä öljyssä skvalaani on saatu oliiveista, mutta joskus skvalaani voi olla myös eläinperäistä, eikä se siis ole automaattisesti vegaaneille sopiva ainesosa.

Vaikka käytänkin joka aamu ja ilta jotain öljyä, en ole kovin usein pomppinut innosta minkään öljyn äärellä. Oikeastaan vain yksi öljy on tullut napattua useasti ja siihen olen aina ollut hyvin tyytyväinen, Pain ruusunmarjaöljy. Tässä Oilixiassa ei oikeastaan ole mitään vikaa, mutta ihan yhtä innoissani en tästä ole. Öljy on kyllä todella riittoisaa, miellyttävän tuoksuista (mietoa), sen päälle saa levitettyä meikin mainiosti, se torjuu kosteuden haihtumista hyvin jne, mutta saman saa mielestäni aikaan vähän edullisemminkin (kuten sillä Pailla!), joten vaikka tämä on todella hyvä tuote, enkä keksi oikeastaan siitä mitään muuta negatiivista kuin hinta, niin se on kuitenkin ainakin itselleni niin tärkeä kriteeri, että Pai on jo ostettu seuraavaksi öljyksi taas (oli I love me-messuilla 19€). Ehdottomasti käytän öljyn kuitenkin loppuun mielelläni, mutta sitä en tiedä milloin se sitten loppuukaan. Tuote on ollut käytössä varmaan kohta puolisen vuotta jo, eikä mielestäni ole vielä ihan lopussa edes. Tuota riittoisuutta ajatellen tuo hinta on kyllä jo siedettävämpi.


Oilixia Australian Kakadu Plum Gummy Facial Cleanser -”puhdistustahna” (Biodelly 29€)

Mielestäni tuotteesta käytetty nimitys puhdistusaine ei anna oikeaa kuvaa tuotteesta. Itse sanoisin suoraan puhdistustahna, koska koostumus on jonkinlainen geelin, balmin ja öljyn seos. Koostumus onkin koko putsarin juju. Se on hiukan liimamaista, venyvää massaa, joka hierotaan kuivalle iholle, emulgoidaan vedellä maitomaiseksi ja lopuksi huuhdellaan. Massa tarttuu likaan ja meikkiin täysin ihmeellisesti, eikä ihon oma hydrolipidikalvo vaurioidu. Tuote todellakin poistaa meikin ihan täydellisesti ja jälkeenpäin kokeiltu misellivesipuhdistus vanulapulla osoitti tämän todeksi, vanulappuun kun ei jäänyt yhtään mitään!

Tuotteessa on mieto tuoksu ja miellyttävä sellainen. Ainesosista ei löydy puhdistavaa ainesosaa kuin vasta seitsemäntenä (cocamidopropyl betaine), vaan koko INCIn alkupää on kosteuttavia ainesosia ja öljyjä. Oikeastaan suurin osa tuotteesta näyttäisi koostuvan juuri öljyistä ja kosteuttajista, joten tämän tuotteen pitäisi sopia niin kuivalle kuin rasvaisellekin ihotyypille. Omalla iholla tämän jälkeen on ainakin todella pehmeä tunne, mutta ei silti yhtään öljyinen tai rasvainen. Iho ei huuda kosteutusta, kuten monien puhdistustuotteiden jälkeen.

Ainoa ihotyyppi, jolle tämä ei mielestäni sovi, on ikääntynyt ja veltostunut iho. Massaa saa nimittäin hieroa aika voimakkaastikin ja ihohan siinä venyy väkisinkin. En tiedä mikä on oikea ikä lopettaa tuotteen käyttö, mutta toivottavasti se ei tule liian pian! Tämä putsari kun on noussut ihan kaikkien aikojen ykköseksi puhdistustuotteissani! Tästä nappasin Stockmannilta tarjouksesta jo uudenkin, joten se riittoisuus ei kyllä ole ihan ykkösluokkaa, mutta kun tuote toimii muuten täydellisesti, ei voi valittaa. Silmämeikkiähän minulle ei tosin kovin paljon yleensä ole, joten jos tykkää sitä käyttää reippaammin, kannattaa silmämeikinpoistoon valita jokin toinen tuote tai olla supervarovainen, koska silmänympärykset ovat vielä herkemmät venytykselle. Täydellisinkään putsari ei ole niin hyvä, että sillä kannattaa veltostuttaa silmien iho ennenaikaisesti, mutta tälle tuotteelle silti voimakas suositteluni.

Oilixiaa on myynnissä myös paketeissa, joissa on jompi kumpi öljyistä ja Gummy Cleanser sekä kosmetiikkalaukku. Tehokkuutta ja söpöyttä arvostavien kannattaa siis hankkia molemmat tuotteet vähän edullisemmin yhteishintaan. Oilixiaa myydään Jolien ja Biodellyn lisäksi ainakin Sokoksella ja House of Organicissa.


Bybi Prime Time -kuorinta (TwistBe 19,90€/30 ml tai 29,90€/60 ml)

Tämä kuorinta on samalla entsyymikuorinta ja rakeellinen kuorinta. Rakeet ovat tosin melko kevyitä ja kemiallinenkaan kuorinta ei ole kovin voimakas, mutta on silti tehokas. Kuorivat entsyymit tuotteessa ovat hedelmähappoja, mutta tuote ei jätä ihoa punaiseksi, vaan pelkästään pehmeäksi ja sileäksi. Kuorintaa voivat herkkäihoiset käyttää myös kuorintanaamiona ilman mekaanista osuutta, jos ei halua raekuorintaa ollenkaan. Tällöin aine kannattaa jättää iholle hieman kauemmaksi aikaa (TwistBe suosittelee jopa 5-15 minuuttia), kun taas raekuorinta voidaan huuhdella lyhyen hieronnan jälkeen nopeasti pois, mielestäni yhtään lopputuloksen kärsimättä ja minä olen kuitenkin tottunut voimakkaisiinkin hedelmähappokuorintoihin.

Tuotteessa on aivan valloittava kolakarkin tuoksu! Aivan mahtava mielestäni, eikä yhtään esanssinen. Käytön jälkeen suositellaan käytettäväksi monitoimibalmi Babe Balmia (ks. jäljempänä), joka yhteistyössä kuorinnan kanssa saa aikaan iholle sileyttä, kosteutta ja pehmeyttä. Tämäkin tuote tulee mahdollisesti ostettua joskus uudelleen, koska tämä on helppo käyttää pikakuorintana suihkussa ja kuorinnat ovat ehdottomasti yksi kosmetiikan mielenkiintoisimmista ja vaikuttavimmista tuotteista!


Bybi Detox Dust Purifying Powder Mask (Ruohonjuuri 30,95€)

Jostain syystä naamiot eivät koskaan ole saaneet mitään elämystä aikaan itselläni ja niiden käyttö on ollutkin sitten aika vähäistä. Yllättäen tämä Detox Dust löytyi jostain superalesta taas joskus ja tätä oli pakko kokeilla Bybin muiden tuotteiden osoittauduttua oivallisiksi.

Tuote on jauhetta, joka sekoitetaan joko veteen, öljyyn, hunajaan tai jogurttiin tai mitä nyt kukakin keksii. Ihan helposti tuo sekoitus ei käy, joten suosittelen ottamaan jonkun pienen kupin sekoitusastiaksi. Muutaman kerran olen saanut jauheet pitkin lavuaaria, eikä tuotetta ole ollut kovin mukavaa levittää kun se on kädessä sekoitettu. Itse olen käyttänyt lähinnä helppouden ja rasvaisemman ihotyypin vuoksi vettä tai öljyä, mutta hunajan ja jogurtin kanssa aine on ehkä helppokäyttöisempää ja soveltuu paremmin myös kuivemmalle iholle.

Detox Dust on syväpuhdistava ja ihon epäpuhtauksia imevä tuote, joka muuten pelkkänä vesiseoksena kuivuu todella kuivaksi iholle. Vaikutusaika on 10-15 minuuttia, mutta ehkä huuhtelisin heti jos naamio on kuivunut, koska naamio alkaa tuntua silloin aika, no, tiukalta! Tuntemus onkin vähän samanlainen kuin ns. black maskeilla, mutta tätä naamiota ei kuitenkaan revitä lopuksi yhtenä kappaleena, vaan huuhdellaan vedellä. Yhteistä on kyllä aktiivihiili ainesosana, joka onkin ollut melko trendikäs ainesosa jo jonkin aikaa. Itse tein ensimmäisellä kerralla virheen ja laitoin naamion Prime Time -kuorinnan jälkeen. Iho oli kyllä todella selkeästi kirkkaampi jälkeenpäin, mutta yhdistelmä oli varmasti iholle turhan rankka, ainakin siis kun Detox Dust oli vesiseoksena. Hunajan tai jogustin kanssa olisi varmasti ollut ihan passeli.

(Näin tyylikäs naamio oli kasvoilla! Olisi voinut olla tuolla kertaa paksumpikin kerros.)

Detox Dust oli mielenkiintoinen tuote. Selkeä kirkastava ja ihon tunkkaisuutta poistava vaikutus sai taas uskoni naamioihin nousemaan, mutta rehellisesti en ihan hirveän usein tällaista naamiota kaiva kaapista. Onkin hyvä, että naamio on jauhemuodossa, niin vesi ei pääse pilaamaan tuotetta niin nopeasti.


Bybi Babe Balm -monitoimibalmi (House of Organic 24,90€/30 ml tai 36,90€/60 ml)

Bybin monitoimibalmia on hehkutettu niin monessa paikassa, että eipä siihen ole kummoistakaan lisättävää. Erinomainen tuote oikeastaan ihan kaikkeen mihin vain keksii laittaa. Omia lemppareitani ovat kynsinauhat ja kynnet, kuivat kantapäät, huulet (liukuu kyllä turhan helposti pois) ja yksittäiset kuivat kohdat. Babe Balmia suositellaan myös käytettäväksi Bybin Prime Time -kuorinnan jälkeen, mutta ehkä kasvoille käyttäisin tätä lähinnä yötä vasten, ellei tuotteella ole reilusti aikaa imeytyä ennen meikkausta, koska kiiltävän öljyiseksihän ihon pinta muuten jää pidemmäksi aikaa.

Tuote näyttää persikkasorbetilta (vaikka väri tuleekin bataatista) ja tuoksuukin aika lailla siltä. Ainesosissa muun muassa taas skvalaania (ks. maininta aiemmin), antioksidanttista Q10-entsyymiä (Ubiquinone) ja pohja hoitavaa sheavoita (Butyrospermum Parkii Butter). Sanoisin tuotteen olevan luonnonkosmetiikan Eight Hour Cream, ellei lause sekoittaisi tuotteen laatua tuohon selektiivisen kosmetiikan kulttituotteeseen, joka pohjautuu lähinnä vaseliiniin (petrolatum) ja lampaanvillarasvaan (lanolin) ja joka ei juuri kosteuta, mutta toki pehmentää ja jonkin verran pitää kosteutta ihossa. (Eight Hour Creamista on paljonkin omaa kokemusta.) Babe Balm on reippaasti parempi niin raaka-aineiltaan kuin koostumukseltaan, joten sen toivoisi olevan UUSI Eight Hour Cream.

Bybi oli iloinen yllätys, koska kaikki tuotteet todella toimivat luvatusti. Muita Bybin tuotteita en ole kokeillut, mutta tykkäystä on tuntunut muilla olevan ainakin Supercharge Serumin ja Mega Mistin suuntaan. Ihan niin paljon en ole valmis yhdellä kertaa pastellia ottamaan vastaan, koska näillä tuotteilla on saavutettu suorastaan söpöysöverit ja liika on liikaa! Silmiin koskee! 🙂