Kuivan, atooppisen ihon voiteita apteekista kohtuuhintaan: YA Kuivan ihon hoitovoide ja ACO eczema treatment cream

Kuivan, atooppisen ihon voiteita apteekista kohtuuhintaan: YA Kuivan ihon hoitovoide ja ACO eczema treatment cream

helmikuu 2, 2019 0 By Minni

Kuiva iho on talvisin yleinen vaiva ja etenkin atopiaan taipuvainen iho on lievänäkin versiona talvella kuiva, kutiseva, punakka ja suorastaan kipeä, mutta ei välttämättä kauttaaltaan, vaan keskittyen usein tiettyihin kohtiin. Jos atopia ei ole erityisen paha ja varsinkin jos vaiva rajoittuu vaikkapa käsiin tai muihin pienehköihin alueisiin, löytyy apteekista monia helpotusta tuovia voiteita hyvin kohtuuhintaisesti.

Pienellä etsimisellä löysin kaksi sopivaa ja edullista tuubia, joita käyttää niin pieniä haavoja täynnä oleviin, karheisiin käsiin ja suorastaan halkeileviin sääriin. Myös lapsilla tuntuu olevan taipumusta vastaavaan vaivaan, joten tämä tieto mielessä ostin YA (eli Yliopiston apteekki) Kuivan ihon hoitovoiteen ja ACO eczema treatment creamin. Hiukan mieleen hiipi Suomi-Ruotsi-maaottelu ekseemavoiteiden kesken 🙂

YA Kuivan ihon hoitovoide oli 75 ml:n tuubissa ja normaalihinnaltaan 10,40€, mutta muistaakseni tuotteesta oli 30% tarjous. Tuote on hajusteeton ja sisältää ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia ainesosia sekä atooppiselle iholle tärkeitä keramideja. Iso osa näyttäisi olevan luonnollista alkuperää. Esimerkkeinä raaka-aineista vaikkapa Butyrospermum Parkii Butter eli sheavoi, glyseriini ja Beeswax eli mehiläisvaha.

Suurta ilahtumista sain kun huomasin tuotteen olevan valmistettu Suomessa ja valmistajana oli hiuskosmetiikasta tuttu Sim Finland Oy, hienoa.

Tuotteen ulkoasu oli aika kuivakan simppeli, mutta ihan ok käyttötarkoitusta ajatellen. Itse sisus oli melko rasvaista ja paksua. Ei se nyt tuotteen lupauksen mukaisesti niin nopeasti imeytynyt ihoon, mutta kuivissa kohdissa ei mitenkään kauankaan kestänyt. Toimivuus oli erinomainen, koska verestävä kuivuus ja kutina helpottuivat nopeasti ja tiheällä käytöllä iho parani pehmeäksi.

Ihan pikkuisen viilaisin tuotteen ihotuntumaa vähemmän rasvaiseksi, mutta muuten kelpo tuote, jonka voisin ostaa uudestaankin. Plussaa hajusteettomuudesta.

Mitenkäs sitten ruotsalainen taidonnäyte ACO eczema treatment cream (tai taisi olla Belgiassa valmistettu)? Raaka-aineissa ACO luotti enemmän synteettisiin kosteuttajiin, mutta yhteistä oli ainakin hajusteettomuus, glyseriini ja keramidit. Luontaisten öljyjen ja rasvojen puute teki tuotteesta ihotuntumaltaan miellyttävämmän ja voide imeytyi tehokkaammin ihoon kuin YA:n voide. Lopputulos oli aika lailla sama molemmilla ja molemmathan toimivat oikein mainiosti. ACOn voiteessa kuitenkin lukee, että tuotetta tulisi käyttää 2-3 kertaa päivässä, eikä se sovellu alle 6-vuotiaille lapsille (miksiköhän ei?), joten mitään tehokuuria ei tuotteella saa tehtyä eikä voidetta lisättyä jokaisen käsienpesun jälkeen. Toki jokainen voi itse miettiä mitkä ovat ne suuret riskit tämänkaltaisen tuotteen liikakäytölle, hmmm… Eli kukin tehköön kuten itse parhaiten näkee, suurta haittaa tuotteen liikakäytöstä tuskin on. Toisaalta kahden voiteen vuorottelu voi olla myös ihan hyvä idea, jos haluaa välttää näin hurjia riskejä.

ACO myydään 30 gramman tuubissa ja ulkoisesti arvioiden puteli on puolet pienempi kuin YA. Hinta Yliopiston apteekissa on 10,40€ eli täsmälleen sama kuin YA:n voiteessa. ACOn ympärillä on mielestäni täysin turha pahvipakkaus, jonka olisi voinut jättää poiskin. Pakkauksen ulkonäkö on perusapteekkikamaa, kuten YA:kin. Pelkän ulkonäön perusteella jäisi molemmat hyllyyn.

Vasemmalla ACO ja oikealla YA.

Kumpi oli parempi? No, tämä oli vähän tilannekohtaista. Rasvaisempi YA oli hyvä kotikäytössä ja sopi myös pienille lapsille, mutta sitä ei mielellään laita joka tilanteessa. ACOn enemmän silikonista tuotetta muistuttava koostumus oli miellyttävämpi käyttää ja imeytyi supernopsasti, mutta se ei ehkä ollut ihan niin tehokas, varsinkin kun suositus oli käyttää tuotetta vain 2-3 kertaa päivässä. Paras vaihtoehto on ollut käyttää molempia vuorotellen. Iloiten voin kertoa, että käsissä ei ole yhtään haavaa, ei kutinaa, ei kuivuutta, vaan käsien iho on todella pehmeä, joten molemmat siis toimivat, mikä lienee kilpailutulosta tärkeämpää.

Valitettavasti kuvat on otettu siinä vaiheessa kun tuotteita on jo käytetty, joten mitään ennen-jälkeen-vertailua ihosta ei ole saatavilla.