Olivia Klein -suomalaista kosmetiikkaa

Olivia Klein -suomalaista kosmetiikkaa

huhtikuu 1, 2019 0 By Minni

Syksyllä I love me -messuilta tarttui muutama Olivia Kleinin tuote mukaan. Olivia Klein on suomalainen tuotesarja, jonka tuotteet ovat hajusteettomia, väriaineettomia ja tehty ensisijaisesti luonnollisista ja luomuviljellyistä ainesosista. Tuotteet valmistetaan puhdistusliinoja lukuun ottamatta USA:ssa. Sarjan ulkoasu on hyvin pelkistetty mustavalkoinen, joka on kyllä kaunis, mutta tuotteita on vähän vaikeaa erottaa toisistaan, koska tuotteet eroavat keskenään lähinnä vain pienien tekstien avulla. Minua asia ei häiritse, mutta monelle tämä voi olla ongelma.

Olivia Kleinin tuotteita myydään ainakin TwistBe-myymälässä ja -verkkokaupassa sekä joissakin apteekeissakin olen näitä nähnyt. Sarja ei kyllä varsinaisesti pistä silmään hyllystä, eikä sarja näytä yhtään luonnonkosmetiikkamaiselta. Tuotteissa ei myöskään näy mitään viitteitä suomalaisuudesta. Nämä seikat ovat aiemmin saaneet jättämään pullot kauppaan, vaikka ne olenkin huomannut ja kädessäkin tutkiskellut.

Testissä oli:

Hydra Serum -tehokosteuttava hoitoseerumi, joka rauhoittaa kuivaa, ärtynyttä ja punoittavaa ihoa. (Tämä tuote puuttuu kuvista.)

Acne Spray Toner -hoitoneste rasvaisen ja akneihon hoitoon, joka rauhoittaa tulehtunutta ihoa ja tasoittaa rasvaisuutta.

Detox Masque -aktiivihiilipohjainen puhdistava kosteusnaamio, joka jättää ihon kosteutetuksi, pehmeäksi ja raikkaaksi.

Wash Cloth -puuvillainen pesuliina, joka tehostaa päivittäistä ihonpuhdistusta ja kuorii ihoa hellävaraisesti.

 

Näistä yksi tuote oli sellainen, joka jää käyttöön ja jonka olen ostanut uudestaankin jo kun eräästä poistomyynnistä löysin.

 

Hydra serum ei ole yhtään samanlainen kuin kosteuttavat seerumit yleensä ja Olivia Kleinin sivuilla sanotaankin, että tuotetta voi käyttää yksinään ilman kosteusvoidetta, mikä kuulostaa ihan järkevältä koostumus huomioiden. Sivuilla sanotaan myöskin, että tuote imeytyy kokonaan 5-10 minuutin kuluessa… 5-10 minuutin! Tuo jo kertoo, että tuote ei ehkä ole paras päiväkäyttöön, vaan mielestäni sopiva lähinnä kuivalle iholle yöksi. ”Mikäli seerumin käytön jälkeen iholla on naamiomainen tai öljyinen tunne, olet mahdollisesti käyttänyt sitä liikaa.” Koska itse tykkään lirumaisista kosteusseerumeista, jotka imeytyvät enemmänkin 5-10 sekunnissa, vaikka seerumia laittaisi enemmänkin, tämä ei ollut mikään suosikki omalle iholle, enkä sitä ensisijaisesti ottaisi käyttöön edes normaalille iholle, vaan seerumi voisi olla parempi ärtyneen kuivalle iholle, jolla perusseerumit ehkä jopa kirvelevät. Vaikka tuote olisi kuinka rauhoittava ja kosteuttava, olisin odottanut kosmeettisesti hiukan miellyttävämpää tuotetta, jonka ihotuntu olisi ollut laadukkaampi. Lisäksi tuotteen läpinäkyvä korkki suttaantui ruman näköiseksi, josta en tykännyt.

Lisähuomiona täysin ohi aiheen mietin tuotteen nimeä. Miksi jotkut kosteuttavat tuotteet nimetään hydraksi? Hydrasta tulee mieleen vain se kreikkalaisen mytologian myrkyllinen hirviökäärme, jolla oli monta päätä. Miksi kosteusseerumi ei ole hydro tai hydrating, ellei nyt sitten jostakin syystä haluta tehdä tätä käärmeviittausta?

Acne spray toner kuulostaa kuvauksen perusteella ihan älyttömän hyvältä (kuorivia alfahydroksihappoja, antibakteerisia ainesosia, kosteuttavaa glyseriiniä jne.), mutta valitettavasti sekään ei ollut ihan loppuun asti mietitty tuote. Käyttöohjeissa puhutaan sumuttamisesta kasvoille ja välttämään hoitonesteen joutumista silmiin, mutta en tiedä kuinka se käytännössä tapahtuu. Teepuuöljyn tuoksu suorastaan kirvelee silmiä jo pienissäkin määrin suihkutettuna, vaikka silmät (luonnollisesti) pitäisi kiinni suihkutettaessa. Aine lisäksi valuu ikävästi eikä pumppukaan toimi parhaalla mahdollisella tavalla. Tuote voisi olla kivempi, jos aine olisi hiukan paksumpaa, jolloin se ei valuisi suihkuttamisen jälkeen tai sitten tuote olisi pakattu reilusti johonkin muuhun kuin suihkepulloon ja tuotetta ohjeistettaisiin käyttämään vanulapun kanssa. Tykkään suihkutella aina reilusti kasvovesiä, joten tämän käyttö ei ole juuri napannut silmien kirvelyn takia.

Yllättävän juokseva koostumus.

Detox Masque on kuvaukseltaan erikoinen, koska siinä on puhdistavaa aktiivihiiltä, mutta tuote on silti kosteusnaamio. Jää epäselväksi, kumpi on päätarkoitus, koska kaikkea ei vain yksi tuote voi tehdä. Kokeilun perusteella tuote oli enemmän kosteuttava kuin puhdistava, mutta ei sitten siltikään yhtä kosteuttava kuin kosteuttavat naamiot yleensä. En tiennyt mitä tuotteella tekisin, kunnes hoksasin kokeilla naamiota nuorelle rasvoittuvalle, alkavalle akneiholle. En tiedä onko kyse siitä, että omalla iholla odottaa paljon enemmän tai oma iho on tottunut voimakkaampaan käsittelyyn, mutta nuorella naamio teki ihan selkeän vaikutuksen. Iho oli kirkkaampi ja pehmeämpi naamion käytön jälkeen, mikä olikin ilahduttavaa. En tykkää heittää mitään käyttökelpoista pois, mutta en toisaalta halua säilyttää purkkeja turhan panttina hyllyssä saati käyttää epäsopivia tuotteita.

Detox masque menikin sitten nuoren käyttöön ja Acne spray toner koki saman kohtalon, tosin eri käyttöohjeella mitä putelin kyljessä sanotaan eli vanulapun kera levitettäväksi. Hydra serum siirtyi myöskin sopivammalle iholle.

Ihan paras tuote kokeilemistani oli Wash cloth! Se on kaksinkertaista harsokangasta, joka on happivalkaistu. Pesuliinoissa on myös kätevä ripustuslenkki, jota ei kaikista musliiniliinoista löydy ja liina on tarpeeksi iso myös sottaavien savinaamioiden poistoon. Jostakin syystä ripustuslenkit ovat erilaiset eri pakkauksissa, mutta kaikki ihan toimivia (ne isommat lenkit kyllä parempia…) Pakkauksessa on aina kaksi liinaa. Koko on 28 cm x 38 cm pakkauksen mukaan, mutta liinat kutistuvat pesussa paremman kokoiseksi, eivät kuitenkaan liian pieniksi. Tuotteet on valmistettu käsityönä Suomessa, joten nämä ovat siitäkin syystä suositeltava vaihtoehto pesuharjoille, konjac-sienille ja muille musliiniliinoille. Liina on juuri sopivan karkea ainakin omalle iholle, mutta voi olla turhan kuoriva herkälle tai helposti ärtyvälle iholle.

Kuvassa pesty liina ja uusi pesemätön/kutistumaton liina.

Olivia Klein on saanut alkunsa perustajansa iho-ongelmista, jotka ovat melko erilaisia kuin omani. Raaka-aineet vaikuttaisivat tuotteissa ihan passeleilta, mutta formulointi ei ole mitenkään napakymppi ainakaan näissä kokeilemissani. Konsepti on hyvä ja mielenkiintoinen, mutta tuotteissa olisi pientä viilausvaraa vielä, jotta tuotteet saavuttaisivat suuremman yleisön ja suosion, luulen. Nämä ovat tuotteita, jotka ovat ihan hyviä, mutta kun on kokeillut ihan superhyviäkin kaikin puolin, eivät nämä ihan riitä.