Paras hajusteeton hiuslakka -Cutrin Vieno Sensitive, KC No nothing vai Sim Sensitive DS?

Paras hajusteeton hiuslakka -Cutrin Vieno Sensitive, KC No nothing vai Sim Sensitive DS?

marraskuu 5, 2018 0 By Minni

Ensiksikin tärkeä huomautus, loppupuolella alennuskoodi tuotteisiin! 🙂

Tuoksuyliherkkänä olen hiljalleen ollut pakotettu käyttämään yhä enemmän hajusteettomia tuotteita. Vuosien suosikkihiuslakkanikin Paul Mitchell Express Dry Stay Strong on alkanut saada nenän vuotamaan, joten hajusteettomia tuotteita olen kokeillut monia. Suosittuja ovat suomalaiset kampaamomerkit Sim Sensitiven uusittu DS, KC:n No nothing ja Cutrinin (joka ei toki enää puhtaasti suomalainen olekaan) uusi Vieno Sensitive.

Näille jokaiselle löytyy varmasti oma kannattajakuntansa, mutta ulkoisesti kaikki näyttäisivät olevan suunnilleen samaa tyyliä ja saman kokoisiakin, 300 ml. Valkoista, mustaa ja Cutrinissa sekä No nothingissa lisäksi vaaleansinistä. Ulkoasu antaakin hyvän kuvan tuotteesta ja niiden puhtaista tuoksuista. Yksikään ei jää haisemaan tai leijumaan käyttäjän ympärille, vaan viimeistään kuivuttuaan ovat hajuttomia kaikki. Sisällössä erot ovat hiukan suurempia, mutta ehkei suoraan mikään ole toista parempi, jokaiselle vain täytyy löytää sopiva käyttäjä, joka arvostaa lakan ominaisuuksia ja jonka hiukset sekä kampaus tekevät matchin yhdessä lakan kanssa, siis synkkaavat yhteen.

Cutrin Vieno ja No nothing eroavat DS:stä siten, että niistä löytyy Yhteistyössä allergia-, iho- ja astmaliiton kanssa -tunnus eli ALLERGIATUNNUS. Allergiatunnukseen kuuluu, että se myönnetään puolueettomasti tutkituille tuotteille luotettavuuden osoitukseksi ja tunnuksen saanut tuote ei saa ärsyttää tai herkistää ihoa eikä aiheuttaa yliherkkyys-, astma- tai allergiaoireita. Tuoksuttomuus tarkoittaa lisäksi sitä, että muun funktion raaka-aineet eivät saa olla tuoksuvia (tai ainakin niiden täytyy tuoksua vain hyvin vähän). Monissa hajusteettomissa tuotteissahan jokin raaka-aine saattaa tuoksua hyvin voimakkaasti, kuten teepuuöljy (tea tree, Melaleuca alternifolia) tai mentoli (Menthol), mutta niillä voi olla jokin muu päätarkoitus tuotteessa kuin olla hajusteena. Omaan nenääni DS ei kuitenkaan tuoksu sen kummemmalta kuin Vieno tai No nothingkaan, mutta allergiselle Allergiatunnus-tuote on aina varmempi valinta.


KC No nothing:

Näistä hiuslakoista löytyy kahta vahvuutta, STRONG ja SUPER STRONG. Molemmat ovat siis voimakkaita ja lisäksi huomattavan kosteita ja isopisaraisia hiuskiinteitä. Tällainen kiinne on parhaimmillaan vaikkapa kiharassa hiuksessa, joka ei litisty hiukan kostuessaan ja jota ehkä haluaa vielä jopa rutistella lakan suihkuttamisen jälkeen. Toki näitä voi käyttää kaikille hiustyypeille loppukiinnitykseen ja viimeistelyyn, mutta kannattaa huomata, että nämä eivät ole parhaita ohuille ja veltoille hiuksille, joihin on juuri tehty tyveen nostetta. Kuivuessaan jää hiuksiin paljon kiiltoa ja ohuet hiukset saattavat myös jopa suikaloitua, joka ei yleensä ole toivottavaa vaikkapa otsatukassa. Tämä ei ole näistä oma suosikkini näiden ominaisuuksien takia, mutta voisin kuvitella käyttäväni tätä vaikkapa jonkin superkiiltävän nutturan kiinnitykseen, kuten esimerkiksi voimistelunutturan. Suositushinta on 11,90€, joten tuote on kyllä mukavan edullinen.

KÄYTÄ TÄTÄ JOS:

 • haluat rutistella kiharaa
 • haluat huomattavaa kiiltoa
 • haluat voimakasta pitoa
 • kampaus saa mennä kovaksi
 • sinulla on allergiaa tai muita yliherkkyysoireita

ÄLÄ KÄYTÄ TÄTÄ JOS:

 • sinulla on hyvin ohuet hiukset
 • haluat erityistä volyymia
 • haluat liikkuvan ja luonnollisen lopputuloksen

Sim Sensitive DS:

Simillä DS-sarjassa on kaksi voimakkuutta, STRONG JA MEDIUM. Lisäksi vahvemmasta löytyy kätevä 100 ml matkakoko. Hinta on 19,90€/300 ml ja 10,90€/100 ml.

DS on aina luotettava ja pitävä hiuslakka. Se ei ole yhtä kosteakoostumuksinen kuin No nothing, mutta ei ihan kuivakaan. Pisarasumu on kuitenkin hienojakoisempaa ja DS sopii siis vähän useammalle hiustyypille. Tämä oli ennen luottolakkani matkakoossa mukana kuljetettaessa ja toimii kieltämättä edelleen oikein hyvin. Tälläkin voi hyvin kiinnittää nutturat ja muut kiinnikampaukset, mutta myös aukikampaukset. Myös medium-vahvuus on melko voimakas, joten vahvuuden voi valita oman mieltymyksen mukaan: kuinka kovaa lopputulosta toivoo. Tällä hiuskiinteellä ei valitettavasti tule samaa kiiltoa kuin No nothing -lakalla eikä lopputulosta ehdi oikein muokata, koska lakka kuivuu nopeasti.

KÄYTÄ TÄTÄ JOS:

 • haluat perusvarman hiuslakan
 • haluat voimakasta pitoa
 • kampaus saa mennä kovaksi

ÄLÄ KÄYTÄ TÄTÄ JOS:

 • haluat liikkuvan ja luonnollisen lopputuloksen
 • haluat lakalta voimakasta kiiltoa
 • haluat muokata lakkaa suihkuttamisen jälkeen vielä hetken

Cutrin Vieno Sensitive:

Cutrin on kokenut jokin aika sitten massiivisen brändimuutoksen ja on päättänyt keskittyä ydinosaamiseensa eli hentojen hiusten tuotteisiin. Ulkoinen muutos ainakin on hieno kaikkien tuotesarjojen osalta. Sensitive-sarja muuttui Vieno Sensitiveksi ja putelit tyylittömistä tyylikkäiksi. Itselleni ehti kehittyä Cutrinin brändiharhailujen vuosina jo vähän kielteinen kanta Cutriniin, mutta tämä on korjattu uuden sarjan myötä loistokkaasti täysin vastakkaiseksi mielipiteeksi (näistä muista tuotteista varmasti jatkossa lisää).

Vienossa on hiuslakkaa kahta vahvuutta, STRONG ja LIGHT. Hinnat ovat 18,90€/300 ml ja 6,90€/100 ml. Matkakokoinen lakka on ilahduttavasti yleisestä tavasta poiketen light-vahvuutta.

Kuten jo kerroin syntyneestä negatiivisuudestani, lähdin vähän epäillen testaamaan uutta hiuslakkaa. Käytössäni oli jo muu voimakas lakka ja valitsin ensin lightin. Ensisuihkaisulla pyöritin jo päätäni, ei ei ei, tämä on kosteaa! Miten mikään voi pysyä hennossa tukassa jos siihen suihkuttaa vettä, jossa on vielä kevyt pito vain?! Lakkaa käytin siis lähinnä irtohaituvien taltuttamiseen, kun hiukset ovat ponnarilla tai nutturalla. En kuitenkaan heti luovuttanut, vaan kiltisti suihkutin Cutrinia tähän samaan tarkoitukseen. Hiljalleen aloin tajuta, miten mahtava lakka tuo itse asiassa onkaan. Alun kosteudesta huolimatta ei tullut minulle tyypillisiä suikaleita, eikä mitään muutakaan näkyvää, mutta hiukset pysyivät juuri sopivasti. Lakkaa pystyi siis käyttämään siten, että näytti ihan kuin ei lakkaa olisi ollutkaan! Nykyään light-lakan käytön repertuaariini kuuluu myös aukikampaukset, joissa ei ole kiharaa (se ei tällä pysyisi). Tuosta ei ei ei -lakasta tulikin se suosikkilakka, jonka valitsen melkein aina arkena. Se on hyvin näkymätön, eikä tee kampauksesta kovaa, mikä valitettavasti on lähes kaikkien kevytpitoistenkin lakkojen ongelma.

Entä sitten se strong? No, ei sekään nyt niin strong ole. Koostumus on aika pitkälti samanlainen, hiukan kovempi vain enkä sitäkään välttämättä käyttäisi siihen voimistelunutturaan, mihin DS tai No nothing sopisivat hyvin, mutta kyllä sillä saa jämäkän, mutta samalla liikkuvan lopputuloksen. Vieno Sensitive on siis Cutrinin uuden brändin mukaisesti hyvä hennoille hiuksille ja luonnollisiin lopputuloksiin.

KÄYTÄ TÄTÄ JOS:

 • haluat luonnollisen lopputuloksen
 • pitää kesyttää irtohaituvia
 • otsatukkasi kaipaa liikkuvaa lopputulosta, mutta silti hiukan pitoa (light-versio)
 • aukikampauksiin, joissa halutaan hiusten pysyvän ”irtonaisina”
 • hiuksesi ovat hennot
 • sinulla on allergiaa tai yliherkkyyksiä

ÄLÄ KÄYTÄ TÄTÄ JOS:

 • on sadepäivä
 • haluat voimakkaan kovan lopputuloksen
 • kampauksen täytyy pysyä just eikä melkein
 • sinulla on erittäin lasimaiset hiukset tai erityisen jäykät
 • haluat muokata kampausta suihkuttamisen jälkeen

Viimeisenä pieni pohdinta siitä miksi valita hajusteeton hiuslakka.

Kaksi hyvää syytä ainakin voisi olla:

1. Hiuslakka todella jää haisemaan (silloinkin kun itse on siihen tottunut) ja häiritsee muita sekä luo ennalta-arvaamattoman miksauksen muiden tuoksujen kanssa, joka häiritsee usein myös ei-hajusteherkkiä.

2. Aerosoleissa on hyvä valita mahdollisimman (INCI-listaltaan) keveä tuote, koska valitettavasti sitä tulee hengitettyä käytettäessä lähes aina. Jos hajusteet eivät häiritse hiuksissa, ei niitä kuitenkaan silti varmastikaan halua keuhkoihin.

Tässä siis hyvät syyt valita hajusteeton hiuslakka siinäkin tapauksessa, että käyttää muuten hajustettuja tuotteita!


Linkit vievät Papiljotti.fi-kampaamotuotteiden verkkokauppaan, jossa näkyvissä muun muassa INCI-listat tuotteille ja muuta lisätietoa. Koodilla estenomi18 kaikista tuotteista -15% vuoden 2018 loppuun asti.