Mustaa ja valkoista saippuaa -Madara CHARCOAL Detox Soap + VOLCANO Scrub Soap

Mustaa ja valkoista saippuaa -Madara CHARCOAL Detox Soap + VOLCANO Scrub Soap

tammikuu 20, 2019 0 By Minni

En ole suuri palasaippuafani, mutta aina aika ajoin niiden houkutteleva ulkonäkö ajaa kokeilemaan niitä (ja toteamaan nestesaippuan kätevämmäksi). Sain lahjaksi (en blogin takia) Madaran mahtavan näköisen mustan Charcoal Detox Soapin ja joku Jolien ale sai hankkimaan seuraksi myös valkoisen Volcano Scrub Soapin. Nämä otin käyttöön samanaikaisesti suurin odotuksin (en nyt tarkemmin osaa määritellä mitä nämä odotukset olivat, mutta mustan ja valkoisen liitto tuntui kovin täydelliseltä).

Valkoinen saippua on valmistajan mukaan energisoiva ja kuoriva saippua, joka poistaa epäpuhtauksia, poistaa ihon kuollutta pintasolukkoa, karkottaa väsymystä ja ärtymystä, tekee ihon silkinpehmeäksi ja niin edelleen. Tuoksu tulee seetripuusta ja limestä, mutta itse en ainakaan juuri limeä saippuassa haista.

Hiukan epäilyttävät nuo lupaukset kyllä olivat ja eihän tuote tietenkään mitään ihmeitä tehnytkään. Se on saippua. Ihan hyvä saippua ja lähinnä huomasin puhdistustehon, mutta en muita mainittuja vaikutuksia. Ärtymystä ei ainakaan poistanut (lapsetkin käyttivät ja riitelivät kuin ennenkin) ja nimessä mainittu kuorintatehokin jäi vaisuksi.

Saippuassa on toki paljon hyvää joka ei tunnu käytössä, kuten vegaanisuus, palmuöljyttömyys, sulfaatittomuus, mikromuovittomuus ja täysi biohajoavuus, joten jos ei etsi ihmeainetta voi tuote olla todella passeli.

Omaan tuoksuherkkään nenään tuoksu oli liian voimakas ja liikaa sarveistuva ihoni mielellään ottaisi vähän enemmän sitä kuorintaa (jos sitä kerran luvataan), mutta jos näitä ongelmia ei ole kannattaa toki kokeilla. Onhan saippua nätti kuin mikä!

Mustassa Charcoal Detox Soapissa luvataan tehokasta puhdistusta ja detox-vaikutusta (hiili vetää puoleensa toksiineja eli myrkkyjä). Ihan ei tämäkään koko lupaus avautunut, mutta kieltämättä puhdistusteho oli hyvä tässäkin.

Mystiset (hmm…) iiriksen ja männyn tuoksut kuulemma johdattavat saippuan käyttäjän uinnille koskemattomaan järveen… Mukava mainoslause, mutta en saanut tästä kovinkaan vahvaa metsä- tai järvifiilistä. Tuoksun voimakkuus oli ehkä liikaa tässäkin, joten tuoksuherkkien saippua tämä ei ole. Miehille tämä kyllä voisi sopia oikein hyvin ja musta saippuakiekko muistuttaa etäisesti jääkiekkoa, mikä voi joillekin tuoda lisäarvoa.

Mustassa saippuassa ja hiilessä on yksi ongelma, joka ilmiintyi hyvin lasten kokeillessa tuotetta. Musta pitää pestä todella huolellisesti pois iholta, koska se värjää ihoa. Toki väri lähtee reippaasti pesemällä, mutta ei yhtä helposti kuin muut saippuat. Hiiltä siis selvästi tuotteessa on, mutta onko se tarpeen saippuassa tai edes hyödyllistä mitenkään on varmasti mielipiteitä jakavaa. Tämä oli jostakin syystä myös lasten suosikki, luultavasti siksi, koska tällä sai maalattua koko kehoa hauskasti, minkä luulen lopulta johtaneen tuotteen pikaiseen loppumiseen verrattuna valkoiseen. Kumpikaan saippua ei kuitenkaan kestänyt erityisen kauan ja syytä siihen voi vain arvailla. Palasaippuoiden kerrotaan olevan pidempään kestäviä, mutta meillä ne haihtuvat hyvin vikkelään.

Muilta osin musta saippua on hyvin samanlainen kuin valkoinenkin. Upean näköinen ja pesee. Siinäpä se, mutta toisaalta sehän se saippuan idea onkin. Ehkä näitä saippuoita olisikin kannattanut mainostaa ulkoasulla, eikä höpöhöpömainoslauseilla? Esteettinen arvo on näissä ehdottomasti merkittävä 🙂

Molempien hinta on esimerkiksi Joliessa 9,90 euroa per saippua.