Simplex Bonder -kotimainen ja hajusteeton plex-tuotesarja!

Simplex Bonder -kotimainen ja hajusteeton plex-tuotesarja!

kesäkuu 15, 2019 0 By Minni

Koska omat hiukseni ovat vaurioituneet vaalennuksesta ja ovat muutenkin kovin hankalat laadultaan, olen ollut kovin tykästynyt erilaisiin plex-tuotteisiin, joilla hiukset saa taiottua huomattavasti parempikuntoisemmiksi tai kampaamokäsittelyä tehdessä säilytettyä hiukset ”ehjempänä”. Kaikissa kokeilemissani plex-kotihoitotuotteissa on kuitenkin ollut todella voimakkaat tuoksut, joten en ole voinut jatkaa niiden käyttöä pidempään. Tästä klikkaamalla löytyy mm. Olaplex-arvioni.

En siis olisi voinut ilahtua juuri mistään hiustuoteuutuudesta niin paljon kuin Sim Sensitiven uusista hajusteettomista Simplex Bonder -tuotteista! Simplexiä (ammattituote) olenkin jo käyttänyt vaalennuskäsittelyn yhteydessä, mutta kotihoitotuotteita kuluttajille Simplexistä ei aiemmin ole löytynyt. Mutta nyt siis löytyy ja näitähän oli heti pakko päästä kokeilemaan!

Kotihoitoon sarjasta löytyy shampoo eli SensiDO Simplex Bonder Re-Bonding Shampoo ja tehohoitoaine nimeltään SensiDO Simplex Bonder Conditioning Mask. Molemmat ovat 250 ml pumppupullossa ja tuotteista saattaa löytyä myös 20 ml näytekokoja, mutta niitä ei ole tarkoitettu myyntiin.

Tuotteet ovat vegaanisia ja hajusteettomia (=aika lailla hajuttomia). Similtä sain tiedon, että vaikka tuotteet eivät olekaan raaka-aineiltaan Curly Girl -metodiin sopivia, ovat ne myös kiharahiuksisille erittäin hyviä tuotteita kosteuttavuutensa vuoksi. Muuten tuotteet ovat pääasiallisesti hiuksille, jotka kaipaavat rakennepaikkausta ja vahvistusta sekä lisäkosteutta. Sanoisin että sopivat melkeinpä kaikille hiustyypeille kuitenkin, koska mikäpä hius ei nauttisi hyvästä pesusta ja hoidosta?

Shampoota ei voi olla vertaamatta Olaplexin vastaavaan, joka onkin ihan huikean hyvä ja poikkeuksellinen tuote. Olaplex on järjettömän riittoisa ja pesevä, mutta silti se jättää hiukset pehmeän kuohkeiksi, eikä ollenkaan natisevan kuiviksi. Simplex on kyllä selvästi samaa sarjaa, koska sekin on riittoisa (no ei niin riittoisa kuin Olaplex), runsaasti vaahtoava ja pesevä, mutta mitään ritsrats-kuivaa rapsakkuutta ei hiuksiin tule kyllä yhtään ja pesuvaiheessa shampoo tuntuu aivan ihanan liukkaalta, mikä on aika lailla uusi tuntu shampoossa minulle, vaikka niiden parissa onkin vietetty koko elämä. Liukuvuus luultavasti on peräisin silikonista (vähän samalta tuntuu), mutta tukkaan ei jää yhtään mitään liukasta, lähmäistä tai rasvaista jäämää siltikään. Koostumus on muuten yllättäen kirkas, mitä ei kovin usein kalliimmissa shampoissa näe. Valkea helmiäiskoostumushan ei kerro  shampoon laadukkuudesta mitään, vaan sen tarkoitus on antaa mielikuva luksuksesta. Kirkas koostumus on minusta ihan kiva, enkä näe mitään syytä miksi shampoossa pitäisi olla muunlainen koostumus.

Kuva on vähän huono, koska eihän se läpinäkyvä koostumus oikein näy, mutta kyse ei ole keisarin uusista vaatteista (tai shampoosta), vaan kyllä täytyy todeta Simin onnistuneen tässä tuotteessa todella hyvin! Ulkoasukin on luonnossa mielestäni nätimpi ja tyylikkäämpi kuin kuvissa ja joku outo viehtymys ainakin minulla on tuota normaalikokoisen tuotteen kuusikulmioketjukuviota kohtaan. Luultavastihan se ei liity itse tuotteeseen millään lailla 🙂

Hoitoaine on taas näistä se ristiriitaisempi tuote, kuten oli Olaplexinkin kohdalla. Liekö kyse siitä, että hyviä hoitoaineita on maailmassa jo älyttömän paljon ja kilpailu on kovaa, mutta shampoiden kohdalla valmistajat ovat jämähtäneet perusjuttuihin? Shampoothan sinänsä ovat se yksinkertaisempi tuote, jonka tarkoitus on yksinkertaisesti pestä ja senhän melkeinpä joka shampoo tekeekin ihan hyvin, kun pääraaka-aineethan eivät shampoissa vaihtele niin paljon. Pääasiallinen jako taitaa olla sulfaatit-sulfaatittomat, mutta vaikka Simplex Bonder onkin tehty natriumlauryylieetterisulfaattipohjaiseksi (=natrium laureth sulfate, SLES), ei se mitenkään tunnu perussulfaattishampoolta, mikä tekee jaon hölmöksi. Sulfaatittoman shampoon käyttö alkaa näkyä jossakin vaiheessa vähän lässähtäneenä ja limaisena tukkana minulla, mikä tekee myös sulfaattishampoon tarpeelliseksi ainakin näin rasvoittuvan hiuspohjan kohdalla. Kovasti pesevä sulfaattishampoo taas saattaa pikkuisen saada hiukset kuivahtamaan ja joillakin myös päänahan, joten sekään ei ehkä ole hyvä pelkästään käytettynä. Omaan tukkaan parasta on ollut vaihtelu sulfaatittoman ja sulfaatillisin tuotteen välillä. Nyt minulla onkin suuret odotukset Simplexin pitkäaikaiskäytöstä, että olisiko tässä se ensimmäinen shampoo, joka sopisi ihan aina? Hoitoaineestakin odotukset ovat kyllä suuret.

Erona Olaplexiin Simplex Bonder -hoitoaine on notkeampaa ja paremmin levittyvää, mikä toisaalta tarkoittaa, että tuote ei ole niin riittoisa kuin Olaplex. Muulla tavalla tuote ei kuitenkaan ole yhtään huonompi. Tuote on hyvä. Jopa todella hyvä. Ei kuitenkaan superhypermahtava, enkä keksi yhtään tuotetta, joka sellainen edes olisi kaikin tavoin, joten todella hyvä on käytännössä huippuarvio.

Hoitoainetta voi käyttää ”pika”hoitoaineena ja antaa tuotteen vaikuttaa 2-3 minuuttia tai tehohoitona vaikutusaikaa pidentämällä 10-15 minuuttiin. Olen kokeillut molempia tapoja ja näyttäisi toimivan, vaikka pientä kritiikkiä annan aina sille, että hoitoaineella on noinkin pitkä vaikutusaika kuin 2-3 minuuttia. Itse en jaksa yleensä noin kauan tuotetta pitää hiuksissa (enkä kyllä laita pyyhekuiviinkaan hiuksiin…), joten mahdollisesti on vielä tehokkaampi oikein käytettynä.

Hiukset tuntuivat pesun jälkeen oikein hyviltä, eivätkä niin älyttömän takkuisilta kuin yleensä, mutta ihan täysin en voi sanoa hoitoaineen helpottavan takkujen kanssa, mutta eipä sitä tuotetta ole vielä tullutkaan eteen, millä voisi oman hulmuavan takkupesän saada tuosta noin vaan kammattua pesun jälkeen. Selvästi hoitoaine kyllä auttoi selvitystyötä ja helpomman hiuston kanssa tuote varmasti selvittää kaikki takut tai helpottaa huomattavasti harjaamista. Sanotaan näin, että takut selvisivät ihan hyvin ja kuivana erittäin hyvin.

Mikä sitten erottaa nämä tuotteet kaikista niistä sadoista, tuhansista muista tuotteista? No se on tietenkin se hiustuntuma kun hiukset ovat kuivat. Ja se on mah-ta-va. Pakko verrata Olaplexiin taas kerran: hyvin samanlainen, mutta ilman hiuksiin jäävää hajua/tuoksua. Hiukset tuntuvat ilmavilta, puhtailta, jänteviltä, sileiltä, pehmeiltä ja jotenkin, öö, napakoilta! Olen todella tyytyväinen näihin tuotteisiin, enpä muuta voi sanoa 🙂

Pieni vertaus myös eräisiin suosikkituotteisiini, jotka ovat olleet suosikkejani vuosien ajan eli Paul Mitchell Forever Blonde shampooseen ja -hoitoaineeseen. Nehän kuuluvat ehdottomasti samaan laatuluokkaan Olaplexin kanssa ja sopivat kaikille kuiville, vaurioituneille hiuksille, myös muille kuin vaaleille. Niistä jää hiukset myös todella hyvän tuntuisiksi, mutta ne samalla silottavat hiusta niin paljon, että koko hiusmassaan tartuttaessa hiukset tuntuvat paljon normaalia ohuemmilta. Tätä ei tapahdu Olaplexin eikä Simplex Bonderin kanssa, vaan niistä hiuksiin jää voimakkaampi rakenne. Jos kuitenkin kaipaa enemmän silotusta, niitä kannattaa kokeilla myöskin näitä Forever Blondeja. Tuoksua niissä kyllä on, mutta omaan nenään ei näiden tuoksu käy yhtään.

Simplex Bonder -tuotteiden suositushinta on 25,90€/kpl ja niitä myydään kampaamoissa, tavarataloissa ja monissa hiustuotteita myyvissä verkkokaupoissa, kuten *Papiljotti.fi:ssä. Ja nämä on muuten valmistettu Suomessa, Tampereella!

*Kirjoittajan oma verkkokauppa. Tekstit eivät kuitenkaan koskaan ole markkinoinnillisia, vaan rehellisiä arvioita eri tuotteista. Blogi ei ole verkkokaupan oma, vaan kirjoittajan henkilökohtainen blogi. Linkeistä löytyy tuotteiden INCIt Papiljotti.fi-verkkokaupasta.